+90 (536) 799 18 34

Dondurulmuş Patates Kızartması İçin Püf Noktalar Nelerdir?

Dondurulmuş Patates Kızartması İçin Püf Noktalar Nelerdir?

Patatesi kızartmak kolaydır. Fakat o altın sarısı rengi yakalayıp, kıtır kıtır olmasını sağlamak için birkaç püf noktasına ihtiyacınız var. Soda ve tuzu bir kasede karıştırın. Patatesleri sodalı karışımın içerisine aktarın. 30 dakika bekletip, süzün. Patatesleri bu karışıma bulayıp, kızartın. Soğuk su içerisine 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Patatesleri bu suyun içerisine aktarın. Kızgın yağ ile kızaran patatesler, sirkeli su ile çıtır çıtır olacak.

Patatesleri yıkadıktan veya su içerisinde beklettikten sonra, mutlaka havlu kağıt ile üzerinde kalan suyu alın. Aksi halde patatesler yağın içerisine girer girmez güçlü bir şekilde sıçrayacak, hem de istediğiniz çıtırlığa kavuşamayacak.

Yağınızı tencereye aktardıktan sonra mutlaka ısısının yükselmesini bekleyin. Kızgın yağa atılmayan patatesler hamur olacaktır. Patatesler kızgın yağa aktarıldıktan sonra yüzeyleri değişmeye başlar. Bu aşamada patatesleri asla karıştırmayın. Yüzey rengi tamamen değiştikten sonra bir defa karıştırın. Zeytinyağı daha çabuk ısınıp yanacağından, patates kızartmalarında ayçiçek yağı kullanabilirsiniz.

Patateslerin bir kısmını kızgın yağa aktarın. Çok fazla kızarmadan kenara alın. Ardından diğer patatesleri aktarın. Bu patatesleri de yine kenara ayırın. İlk attığınız patatesleri tekrar kızgın yağa alarak, bu sefer üzeri tamamen altın sarısı olana kadar kızartın. Tüm patatesler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Kızartmalarda derin tencere tercihi önemlidir. Yağ miktarı çok, patates miktarı az olmalıdır. Bir anda içerisine fazla patates aktarırsanız tencerenin ısısı düşecektir. Kızaran patatesler kepçe ile yeniden içine kağıt havlu serilmiş tabağa alınır. Ardından üzerine hemen tuz serpilir. Tavadan sıcak sıcak alınan patateslerin üzerine soğumasın diye kapak kapatırsanız maalesef hamur olacaklardır.

whatsapp